Министърът на отбраната Красимир Каракачанов разпореди проверка за рухналата стена, която снощи уби човек в Хасково. Тя трябва да установи дали някоя от структурите носи персонална вина за трагичния инцидент. Днес стана ясно, че загиналият е 57-годишен мъж. Разследването е поето от Военната прокуратура в Пловдив, предава БНТ.

снимка: БНТ

снимка: БНТ

Имотът е с отпаднала необходимост от 2001 година. На 15 март министърът на отбраната е издал заповед за пристъпване към процедура за събаряне. “Буквално преди няколко дни се е получила една оферта. По закона ние сме длъжни да имаме 3 оферти. Това е според закона, тоест по изискванията за малките обществени поръчки. Това всъщност е един малшанс, защото действително е пристъпено към процедура по събарянето”, каза Каракачанов.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Стената-убиец взема втора жертва. Няколко пъти от общината са подавали сигнали до Министерството на отбраната. Освен обезопасителни ленти, е имало и табели, които обаче изчезнали. Хората разказват, че бившата казарма често става обект на ромски набези. Въпрос на време е да рухне и друга част от стената, която също е опасна. Каракачанов призна, че в страната има много необитаеми бивши казарми. “Ние имаме огромни проблеми с тях, тъй като Законът не ни позволява ние да пристъпим към самостоятелни действия”, каза той. Разпоредена е проверка, която да установи какво е състоянието на сградния фонд с отпаднала необходимост за Българската армия.


Share Follow

Leave A Reply