И тази година хиляди румънски туристи ще посрещнат Великденските празници в курортите край Варна. Резервациите, направени от българи, са значително по-малко. От бранша заявиха, че записванията са започнали още в края на миналата година, предава БНТ.

Синеморец Черно море, плаж

Близо 20 хотела в курортите “Златни пясъци” и “Светите Константин и Елена” ще отворят врати за Великден. Гостите от Румъния предпочитат Черноморието ни заради атрактивните цени. “Ол инклузив” пакетът за човек на ден е около 100 лева. За първите туристи хотелиерите са подготвили богата анимационна и спортна програма, боядисване на яйца и месене на козунаци.

море, плаж

“Проявяват интерес към българските традиции и българската култура. Ще посрещнем първите гости с една българска изложба на най-красивите кътчета в България и по този начин те ще опознаят нашата страна”, каза Лиляна Василева – генерален мениджър на хотел в к.к. “Златни пясъци”. От туристическия бранш очакват по-слаб сезон тази година, макар че през март и април много от хотелите са успели да наваксат с резервациите.


Share Follow

Leave A Reply