30 години затвор получи 21-годишния Северин Красимиров за жестокото убийство на телевизионната водеща Виктория Маринова в Русе. Делото се гледа по съкратената процедура, тъй като подсъдимият се призна за виновен и по трите обвинения – за изнасилване, блудство и убийство. Близките на жертвата ще получат 450 000 лв. обезщетение за причинените страдания.

Съдът уважи искането на прокуратурата за максимално наказание -доживотен затвор без право на замяна. Заради съкратеното следствие присъдата му бе намалена с една трета на 30 години. Защитникът му пък настоя за 15 години заради самопризнанията и съдействието при разследването.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

 

Близките на Виктория са удовлетворени от присъдата, но искат промени в закона. По-рано през деня в съда се появиха майката и бабата на Северин. Майката създаде суматоха, като хвърли на земята с писъци и се наложи охраната да я изведе. Бабата пък недоумяваше как е извършил такова престъпление.

Пред съда Северин изрази съжаление за стореното и се извини на близките на жертвата. Защитникът на Северин вероятно ще обжалва присъдата.


Share Follow

Leave A Reply