Председателят на Председателския предизборен щаб на ГЕРБ и партии, подкрепили листата на ГЕРБ и СДС за европейските избори, Бойко Борисов присъства на подписването на политическо споразумение между СДС и Движение “Гергьовден”. Документът бе подписан от председателите на двете формации Румен Христов и Драгомир Стефанов. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

снимка: "Фокус"

снимка: “Фокус”

Подписването се състоя от 9.00 часа в Централата на ПП ГЕРБ.  Румен Христов посочи, че и двете формации имат визии за развитието на България. „Работили сме заедно през годините, имали сме и добри попадения като коалиция. Визията за външната политика изцяло се споделя от двете партии“, каза още лидерът на СДС. Христов посочи, че смята, че ще бъде постигнат желаният резултат десните да имат най-много хора в Европейския парламент. От своя страна, Драгомир Стефанов подчерта, че е морален ангажимент за партията да не допуска БСП във властта. „Затова подкрепяме общата листа на СДС и ГЕРБ. Ние работим с щабовете на тези две партии от близо две седмици“, каза още той.

СДС
Темата коментира и Бойко Борисов. „Самите хора в ГЕРБ, самите хора в СДС, самите хора в „Движение Гергьовден“ съзнават, че единството прави силата. И ако се разхвърлят гласовете в много партии, те отиват в нищото“, заяви Борисов. „Та и БСП с колко много партии направиха споразумение – това също значи несигурност. Щастлив съм, че в ГЕРБ започнахме да осъзнаваме, че не сме само ние единствените десни, че не само ние имаме кадри, които могат да управляват. Това ще бъде един тест за местните избори да се подготвим и да намерим най-доброто“, каза още лидерът на ГЕРБ.


Share Follow

Leave A Reply