Очаква се днес бизнесменът Ветко Арабаджиев да бъде екстрадиран от Испания в България. Това става след решение на втори съд в Испания, който е уважил искането на Специализираната прокуратура за връщане на Арабаджиев, предава “Фокус”.

ветко и маринела арабаджиеви

Той и съпругата му Маринела Арабаджиева получиха задочно обвинение за ръководене на организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари. Засега няма разрешение от испанските власти за екстрадицията на Маринела Арабаджиева, тъй като производството за нея все още не е приключило.

снимка: Булфото

снимка: Булфото

Семейство Арабаджиеви бяха обявени за издирване с европейска заповед за арест през август 2018 г. Те бяха открити от испанските власти на 7 март 2019 г. в жилище в Кабрера де Мар в близост до Барселона, собственост на Георги Семерджиев.

 

Вълчо Арабаджиев
При специализирана операция на 31 август 2018 г. в офиси и хотели на семейство Арабаджиеви в София и Пловдив бяха задържани 10 лица във връзка с разследване за данъчни престъпления и пране на пари. Впоследствие имуществото на Арабаджиеви беше запорирано от НАП. Зам. главният прокурор Иван Гешев тогава коментира, че нанесената от сем. Арабаджиеви щета върху държавата е в размер на около 9 млн. лв. При акцията бяха иззети над 10 млн. лева в брой и автопарк за 5-10 млн. лева. Впоследствие обвинения бяха повдигнати на шест души, сред които и на сина на семейство Арабаджиеви – Вълчо, който излезе от ареста срещу гаранция от половин милион лева.


Share Follow

Leave A Reply