“София се утвърди като дигитална столица на новите пазари”, каза кметът на София Йорданка Фандъкова на откриването на Webit.Festival. „За мен е удоволствие, че за пореден път мога да бъда на сцената на Webit. Вече е традиция градът да събира общност, чиито идеи движат обществото. Фестивалът Webit се утвърди като събитието, което събира в нашия град предприемачи, инвеститори и компании от цял свят“, заяви Фандъкова.

cb3cf36979f6719c13ddac179968ea61

„Webit е едно от събитията, които отразяват трансформирането на столицата. София е успешен град и никога не съм била по-уверена от това, защото съм на тази сцена и виждам енергията, волята и мотивацията да бъдете най-добрите и да направите най-доброто. Технологиите ни помагат да решаваме всички предизвикателства, но хората, които чертаят новите пътища, са тези, които ни променят. София е дом на една активна световна общност, чиито идеи и енергия движат и нас, и целия свят напред“, каза още Фандъкова.

снимка: insuranceblog.accenture.com

снимка: insuranceblog.accenture.com

Тя посочи, че София залага на три важни приоритета – развитие на силна икономика, подобряване на инфраструктурата и умения за новата дигитална реалност. „Най-важните са уменията на хората да създават и да работят в дигитална среда. За мен е важно да подкрепяме младите хора и стартиращите компании. И съм щастлива, че в последните години успяхме да създадем няколко инструмента за това“, заяви Фандъкова.


Leave A Reply