Комисията за земеделските земи към земеделското министерство утвърди трасе за проектирне на изграждането на път Е-79 – Видин – Ботевград, съобщиха от областната администрация. Собственици на имоти от общините Макреш, Грамада и Ружинци не са възразили срещу частичните изменения в подробните устройствени планове и първоначалният вариант влиза в сила.

Документацията по измененията ще бъде внесена в Националния експертен съвет по устройство на територията и регионалната политика за разглеждане и приемане. Трасето засяга 493 798 кв. м земеделска земя. От община Ружинци то излиза от област Видин и преминава в област Монтана, където ще последват същите процедури.

снимка: KMETA.bg

снимка: KMETA.bg

Ремонтът и модернизацията на пътя Видин – Ботевград е най-наболелият въпрос за осигуряване на лесен достъп до Видин. Той стана особено актуален след пускането на Дунав мост 2, когато по Е-79 тръгнаха хиляди тирове и автомобили. Интензивното движение разбива цели участъци, а през населените места застрашава хората и къщите им от напукване. Модернизацията на пътя е приоритет №1 на държавната власт, обясниха от областната администрация.


Share Follow

Leave A Reply