“Имаме информация за натиск, за използване на страх, за използване на службите на МВР. Днес ще огласим конкретни случаи, за които ще сигнализираме както нашите органи, така и европейските посланици”,  каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред Нова телевизия във връзка с предстоящите европейски избори.

снимка: e-burgas.com

снимка: e-burgas.com

„Държим на абсолютно демократични и прозрачни избори, Ангажирани сме да правим паралелно преброяване – застъпници, наблюдатели навсякъде, но вече постъпват сигнали от страната за използване на Районни управления на МВР, за страх, за проверки по търговски обекти и т.н., но ще ги изнесем по-конкретно. Това са факти и сигнали от хора от цялата страна, които се притесняват от този натиск върху тях”, добави тя.

европейски избори

По отношение на заявката на кабинета, че дори и ГЕРБ да загубят изборите, правителството ще изкара целия си мандат, Нинова коментира: „Това е показателно за разликата между европейския морален стандарт и герберския, както аз го нарекох. Сравнявам с Австрия”, коментира Нинова.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

“Не изглежда морален акт, когато министър подава оставка за трагедията в Своге и става заместник-министър. Друг министър подава оставка за Своге и става представител в Черноморска банка. Това не е морален акт, а прикриване на следите, особено на фона на днешната информация. Това е цинизъм”, каза тя и обяви, че не отговаря за предишни решения на БСП, визирайки сравнението на вицепремиера Красимир Каракачанов между оставките в правителството на Себастиан Курц в Австрия и правителството на Сергей Станишев.

бсп

Корнелия Нинова заяви, че всички в БСП ще носят отговорност при загуба на европейските избори. „Всички ще носим отговорност – от общински председател, през областни, през Национален съвет до председател”, каза тя и добави, че на 27 май ще стане ясно по какъв начин ще бъде понесена отговорността от партията. „Победата на тези избори е много по-голяма като цел за промяна не само в Европа, но и в България, така че във вътрешнопартиен план няма никакво значение”, заяви още Нинова.

документи

Тя представи документи от заключенията на ДАНС, Градската прокуратура, Главната прокуратура и финансова инспекция за сделката за „Техноимпекс”. „Всички документи казват, че няма такова нещо, което твърди Антон Тодоров, но след като вече всичко се провери и се сдобих с тези документи, си заведох дела, за да има правова държава. Няма придобито имущество на ниска цена и след това продадено по-скъпо. Вече имам и съдебно решение, че никога не съм била нищо в СДС и не съм излъгала за всички неща, които съм говорила. Съдебното решение е 16 страници. Според него Борисов трябва да ми плати разноските по делото”, каза тя.

снимка: Shutterstock

снимка: Shutterstock

“За мен Европа е възможност за по-висок стандарт и от нас зависи дали тази възможност ще стане реалност”, сподели Нинова „Минималната работна заплата трябва да е 660 лева. Ние искаме тя да е 60% от средната”, заяви тя.


Leave A Reply