Театралните награди „Аскеер“ ще бъдат връчени тази вечер. Церемонията ще е в театър „Българска армия“ от 20.30 ч. Отличието за цялостен принос към театралното изкуство ще бъде връчено на актьора Иван Налбантов. Това ще е 29-ата по ред церемония по връчването на Аскеерите.

"АСКЕЕР"

Десетте категории включват представления и техните творци с осъществена премиера в периода 1 април 2018 година – 31 март 2019 година, уточни новият председател на фондация “Аскер” актьорът Владислав Виолинов. „Комисията във всички категории, включително за съвременна българска драматургия, сме ние – театър „Българска армия“. Това са нашите награди и затова ние не можем да бъдем номинирани и награждавани“, допълни той.

Радина Кърджилова, снимка: www.avtora.com

Радина Кърджилова, снимка: www.avtora.com

Водеща женска роля ще си оспорват актрисите Василена Винченцо за всичките си роли в „Кокошка“ в „Сфумато“, Илияна Коджабашева за ролята си на Лея Фелт в „Спускане от връх Морган“ в Народния театър и Радина Кърджилова за превъплъщението си в Сара в „Любовникът“ отново в Народния театър.

Владо Пенев

Владо Пенев

За водеща мъжка роля битката ще е между Валентин Ганев, Владо Пенев и Иван Бърнев, а при режисьорите в борбата за „Аскеер“ ще е между Деян Донков, Яна Гърдева и Явор Гърдев.


Share Follow

Leave A Reply