Американският президент Доналд Тръмп пристигна в Япония на официално държавно посещение, което ще продължи до 28 май, предава TACC, цитирани от Агенция “Фокус”.

epa07598748 Air Force One, with US President Donald J. Trump and First Lady Melania Trump onboard, arrives at Haneda International Airport in Tokyo, Japan, 25 May 2019. US President Trump is in Japan on a state visit. EPA/KOJI SASAHARA / POOL

Това е най-дългото държавно посещение на американския президент в Япония от 1992 г. насам. В събота е планирано той да се срещне с представители на бизнеса. Освен това на 26 май Тръмп ще играе голф с Абе и вечерта на същия ден ще присъстват на турнир по сумо за Купата на императора.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Основната част от програмата на посещението ще започне на 27 май. Тя включва среща с премиера Шинзо Абе, както и с новия император Нарухито, който се изкачи на престола на 1 май. В последния ден на посещението американският президент ще се качи на хеликоптерния превозвач „Кага“ на Японските сили за самоотбрана, който се намира в базата Йокосука в Токийския залив. В близко бъдеще този кораб ще бъде превърнат в лек самолетоносач.


Share Follow

Leave A Reply