Нов команден пункт с 22 ракетни площадки от днес ще защитава около 2 млн. дка земя в областите Стара Загора и Пловдив. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите. Новият полигон се намира в землището в село Тъжа, община Павел баня, област Стара Загора. Той ще защитава нови 1 млн. дка обработваема земя в общините Павел баня, Карлово, Казанлък и Мъглиж. До момента Изпълнителната агенция за борба с градушките (ИАБГ) защитаваше близо 4 млн. дка обработваема земя на територията на двете области.

министерство на земеделието
Общата стойност на командния пункт и площадките е 1 млн. и 90 хил. лв.
След откриването на командните пунктове в град Хасково и в село Тъжа в рамките на последната седмица, броят на ракетните площадки в страната е увеличен с 57. Към днешна дата те са 256, като предстои пускането на още нови 5 към старите полигони в Плевен и Пловдив и една към този в село Тъжа.

сбимка: phobia.wikia.com

сбимка: phobia.wikia.com

В реално време може да се наблюдава метеорологичната обстановка и радарното покритие, което Изпълнителна агенция „Борба с градушките“ (ИАБГ) осигурява. Към момента агенцията разполага с 5 радара:
• Враца (Бърдарски геран)
• Сливен (Старо село)
• Пловдив (Голям чардак)
• Пловдив (Поповица)
• Монтана (Долно Церовене)


Share Follow

Leave A Reply