Сръбският президент Александър Вучич разпореди привеждането на всички части на сръбската армия в състояние на пълна бойна готовност, предаде БГНЕС. Причината е арести на сърби в Косово. Най-малко петима сърби са задържани тази сутрин от косовските специални части за предполагаемо участие в организираната престъпност. Арестите бяха извършени във всичките четири сръбски общини в северната част на Косово. Според друга информация арестуваните до момента са шестима сръбски членове на косовската полиция – трима в Митровица, двама в Звечан и един в Зубин Поток.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

По-рано и Министерството на вътрешните работи на Сърбия постави специалните полицейски части в пълна готовност. Заповедта беше издадена след нападението на специалните полицейски части на косовската полиция в северната част на републиката.

снимка: engerati.com

снимка: engerati.com

Директорът на сръбската правителствена канцелария за Косово Марко Джурич съобщи, че косовските специални части с оръжие в ръка са нападнали северно Косово „с цел да заплашват и да предизвикат паника с арестите“. Той добави, че е имало изстрели. В северната част на град Косовска Митровица голям брой граждани са се събрали на централния площад.


Share Follow

Leave A Reply