Най-добрият български ММА боец Благой Иванов постигна своята втора поредна победа в UFC. Багата взе заслужен успех над Тай Туиваса, като битката между двамата се проведе в Чикаго и беше част от бойната гала UFC 238.

Представителят ни беше подкрепен от сериозно количество български фенове, които изпаднаха в бурна радост, след като Благой беше обявен за победител с абсолютно съдийско решение. Иванов вече е със статистика от две победи и едно поражение във въпросната бойна организация, докато Туиваса записа едва второто си поражение в окгатона, след като в предишния си сблъсък беше спрян от бившия шампион Жуниор дос Сантос. Австралиецът започна агресивно двубоя, но Багата успя да му противодейства и дори взе предимство.

Двамата влязоха в клинч, а българинът вкара дясно кроше на съперника и го свали в нокдаун. Във втората част Туиваса отново се опита да започне по-агресивно и дори успя да удари Багата, така че да го разклати. Благой Иванов успя да притисне опонента си, а в края на рунда го заключи в гилотина, но сирената прозвуча. В края на мача личеше изтощението при двамата. Багата успя да се възползва от клинч, в който нанесе още удари. В крайна сметка съдиите взеха решение в полза на българина 29-28, 30-27, 30-27.


Share Follow

Leave A Reply