Над 3,7 млн.лв. са инвестициите в ремонт и строителството на нови детски градини и училища в район „Витоша“. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери строителните работи на нова сграда на 37-а детска градина в кв. „Павлово“.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

В детската градина ще има място за три нови групи и физкултурен салон. „За да можем да направим това разширени тук, придадохме един общински терен, на който да се построи детска градина“, заяви Фандъкова и добави, че проектът, се финансира изцяло от общинския бюджет и възлиза на малко над 1 млн. лв. Предстои това лято да бе ремонтирана и старата сграда на детската градина и да бъде подменена електрическата инсталация, отбеляза столичният кмет.
столична община
„Образованието е ясен приоритет. Там, където има възможност, обособяваме терени и започваме инвестиции. В „Манастирски ливади – Запад“ вече работим по предоставянето на един голям терен от фонд „13 века България“ на Общината, за да можем да проектираме и изградим училище и детска градина. Този проект ще помогне изключително много на района както от гледна точка на места в детски градини, така и на места в училищата. Общо инвестициите в такива сгради само за район „Витоша“ са над 3,7 млн. лв.“, посочи Фандъкова.


Share Follow

Leave A Reply