Специализираната прокуратура протестира решението на първоинстанционния съд да освободи 16-годишния ученик от Пловдив, обвинен в тероризъм. Младежът беше пуснат още в края на миналата седмица. Контрол върху него осъществяват инспектори от Детска педагогическа стая.От специализираното държавно обвинение искат той да бъде настанен в изолирана среда, в която специалисти да работят с него.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„И в момента има опасност за сигурността на много български граждани, така че момчето трябва да бъде изолирано в специална среда, в която с него ще работят психолози и психиатри”, каза говорителката на Апелативната специализирана прокуратура Сийка Милева, предаде бТВ.
„Намерени са взривни вещества без аналог в новата ни история, опасни дори за Европа”, допълнителни още Милева.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Според нея сигналът не е подаден от родителите, но не уточни кой е информаторът. Милева благодари за помощта на семейството. До ареста на 16-годишното момче се стигна, след като разследващите установиха негова комуникация с активисти, вербували го да направи атентат. В дома му бяха открити взривни вещества, схеми за бомби и знаме на „Ислямска държава”.


Share Follow

Leave A Reply