Изпълнителният директор на „Национална електрическа компания“ ЕАД Петър Илиев депозира оставката си в деловодството на „Български Енергиен Холдинг” ЕАД. Това съобщиха от компанията. От разпространеното прессъобщение не стават ясни мотивите за оставката на Илиев.

снимка: Георги Димитров

снимка: Георги Димитров

В последните седмици ръководството на НЕК беше обвинявано от едрия бизнес за високата цена на тока за фирмите на свободния пазар. Сериозно напрежение имаше и заради обявен търг за продажба на електроенергия, чиито условия бяха променени и предизвикаха съмнения за корупция и игра “на тъмно” в полза на определен играч, съобщава Нова тв.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Преди дни избухна скандал във връзка с два търга за продажба на електроенергия за 50 млн. лв. при силно ограничаващи условия. Те свеждаха потенциалните купувачи до един и създаваха проблеми за останалите участници на свободния пазар на ток, такова е притеснението на работодателските организации. Тези търгове трябваше да се проведат днес следобед, 19 юни, но са официално отменени.
работодатели, среща, Борисов
Сделката трябваше да се състои днес, на 19 юни, но срещу нея се обяви с отворено писмо Асоциацията на работодателските организации, която обединява КРИБ, АИКБ, БСК и БТПП. Недоволство се разрази и сред много от търговци на електроенергия. Тогава Петър Илиев обясни пред Нова телевизия, че НЕК е изпитала затруднения заради промените в Закона за енергетиката.


Share Follow

Leave A Reply