Руският президент Владимир Путин обеща увеличаване на разходите за социални програми като част от усилията на правителството за модернизация, съобщават АП и БТА. Това се случи по време на традиционната “Пряка линия”, когато руският президент отговаря на въпроси на гражданите.

путин

Обещанието за високи доходи, Путин даде, след като се изправи пред оплаквания от ниските заплати и пенсии. Той отговори, обявявайки планове за увеличаване на заплатите в държавния сектор.

„Реалните доходи на гражданите са се понижавали в продължение на няколко години, като най-големият спад е бил през 2016 г. Сега обаче доходите постепенно се повишават, каза Путин”, цитиран от ТАСС. Темпът на растеж на реалната работна заплата към май 2019 г. е достигнал 2,8%, уточни той.

По думите му от началото на годината повишението на заплатите е достигнало до 44 млн. души. „Увеличаването на производителността на труда и развитието на икономиката са главни условия за повишаване на жизнения стандарт”, каза Путин.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

За първия час на предаването “Пряка линия”, в което руският президент Владимир Путин отговаря на въпроси на граждани, той успя да даде отговор на 12 въпроса. Изправен пред нарастващо недоволство, Путин обеща да подобри жизнения стандарт на руснаците, отбелязва АФП.

Това е 17-ата Пряка линия, организирана, откакто Путин дойде на власт преди 18 години.


Share Follow

Leave A Reply