Пощенски станции категорично няма да бъдат закривани. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков във връзка с проектозакона за пощенските услуги, който се гледа в пленарна зала. В него имаше текст, който позволяваше пощенските клонове в населени места с по-малко от 800 жители да бъдат закрити. В пленарна зала този текст беше отхвърлен от депутатите.
снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Има места, където наличието на пощенска станция не е гаранция или условие за развитие на услугата. Скоро имах случай, в който кметът на Долна баня помоли да използва пощенската станция за шах клуб, защото има пощальон, който обслужва населението без да е необходимо да се ползва пощенска станция. Целта не е да пазим сградата, а да пазим услугата”, заяви Желязков, цитиран от БГНЕС.

Български пощи

Желязков обяви, че няма да се допусне нарушаване в изплащането на пенсиите. „Важно е да се има предвид, че изплащането на пенсията не е част от универсалната пощенска услуга. Това е друг вид услуга, която се предоставя от пощите. Държавата има ангажимент да плаща пенсиите независимо дали чрез или през „Български пощи“, така че изплащането на пенсиите ще бъде гарантирано. Ние говорим само за станции, където се предоставя само универсална пощенска услуга“, подчерта министър Желязков. 


Share Follow

Leave A Reply