Днес в японския град Осака започва срещата на високо равнище на страните от Г-20. Форумът ще продължи 3 дни и в него ще участват лидерите на 19-те най-развити световни икономики плюс ЕС.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

За събитието вече отпътува американският президент Доналд Тръмп. Именно неговите двустранни срещи в Осака са от особен интерес за медиите. Пред репортери на заминаване Тръмп заяви, че разговорите с руския му колега Владимир Путин не били работа на журналистите и отказа да даде подробности. По отношение на китайския президент Си Дзинпин, Тръмп коментира, че нямало да се срещне с него на форума, но е отворен за друг вид комуникация.

тереза мей владимир путин

Друг важен разговор на четири очи ще бъде този между британския премиер Тереза Мей и Путин. Русия и Великобритания влошиха драстично тона след отравянето на руския шпионин Сергей Скрипал в Солсбъри миналата година.

снимка: Getty Images

снимка: Getty Images

Сред основните теми на срещата на страните от Г-20 се очаква да бъдат кризата в отношенията между САЩ и Иран, борбата с климатичните промени и международните търговски отношения.


Share Follow

Leave A Reply