Днес отбелязваме Джулай морнинг. Слънцето в първия ден на юли изгря точно в 05.36 часа. По традиция хиляди хора се събраха, за да посрещнат първите лъчи на слънцето на морския бряг и в планините.

снимка: informo.bg

снимка: informo.bg

В крайдунавския град Тутракан за трета поредна година на сцената се качи и легендарният вокалист на групата “Юрая Хийп” Джон Лоутън, а неговото изпълнение на хита “Джулай морнинг” беше кулминацията на празника. Заедно с Джон Лоутън на сцената пяха и музиканти от известни рок банди, сред които и БТР, които поставиха началото на лятното си турне “Невидими стени”.

снимка: informo.bg

снимка: informo.bg

В Каварна избраха алтернативен начин да посрещнат Джулай морнинг. Местните християни проведоха литийно шествие, а по-късно беше отслужен и молебен от отец Василий, в който се включиха миряни от други населени места.

снимка: informo.bg

снимка: informo.bg

В Бургас Джулай морнинг беше посрещнат с 12-часов музикален маратон. С едноименната песен, изпълнена от група “Сънрайс” и певицата Амалия, бургазлии и гостите на града посрещнаха Джулай морнинг. През цялата нощ община Бургас бе осигурила спасители и полицейски охрана.


Share Follow

Leave A Reply