“Няма да се допуснем бетониране на Черноморието”, заяви пред телевизия “Европа” министърът на околната среда и водите Нено Димов. Той беше категоричен, че предложените промени в закона за дивото къмпингуване имат за цел да сложат ред и да опазят плажовете чисти.

Синеморец Черно море, плаж

“Предложените промени в закона за устройство на черноморските територии няма да позволят застрояване”, категоричен е министърът на околната среда. „Този закон по никакъв начин не променя състоянието от преди. На територията е забранено строителството, така че тези промени не могат да бъдат адресирани към застрояването“, обясни той.

снимка: lushpalm.com

снимка: lushpalm.com

Президентът Румен Радев обаче наложи вето миналия месец. Мотивите му са, че новите мерки са по-рестриктивни и не е имало време за дебат по темата. Министър Димов пък е на мнение, че законът има за цел да опази плажовете и затова парламентът трябва да отхвърли ветото. „Дивото къмпингуване е определен вид почивка, която много хора харесват, няма нищо лошо. Трябва да е ясно къде може да се случи и по какъв начин. Тръгнете от Царево до Шабла и ще видите всички кметове, на чиято територия се извършват тези нерегламентирани къмпингувания. Колко пари от данъците на хората трябва да отидат за почистване“, посочи Димов.

 


Share Follow

Leave A Reply