Българската асоциация на заведенията (БАЗ) счита за недопустимо изказването на Валери Симеонов пред журналисти в Народното събрание на 11 юли 2019 г., в което собствениците на заведения са наречени „разбойници, които чрез разбойничество са натрупали една пещера богатства”, „група нарушители”, „забогатяващи от здравето на хората”. Искаме да подчертаем, че нашият бизнес не нарушава закона и ние не увреждаме с него здравето на хората и подобни квалификации можем да окачествим като абсурдни и обидни, посочват от БАЗ.

Ричард Алибегов, снимка: Нова телевизия

Ричард Алибегов, снимка: Нова телевизия

Да се представя като „разбойничество“ легитимното и законно регламентирано сдружаване на представители на дребния бизнес, чиято цел е открит диалог с институциите, е недопустимо, смятат от асоциацията. “Конкретните обиди, отправени срещу председателя на БАЗ г-н Ричард Алибегов са поредния пример за това, че г-н Симеонов очевидно не приема гражданския диалог като естествена и необходима част от функционирането на всяко демократично общество. Затова БАЗ като неправителствена организация и нейният председател в лично качество ще заведат дело за обида срещу Валери Симеонов”, допълват от БАЗ.

Снимка: БГНЕС Валери Симеонов

Снимка: БГНЕС
Валери Симеонов

БАЗ беше създадена през 2018 г. като асоциация на представители на дребния бизнес, за които своеволията на тогавашния вицепремиер и неговите акции срещу заведенията в морските ни курорти доведоха до сериозни финансови загуби. Такива загуби в много по-голям размер очакваме и от новоприетия по инициатива на Симеонов закон за шума, който ще доведе до срив не само на приходите от заведенията, но и на всички туристически услуги, включително и на хотелиерството, коментират от дружеството.


Share Follow

Leave A Reply