“В новия Европейски парламент младите депутати са повече от предишния мандат, защото младите европейци излязоха да гласуват и дадоха своето доверие на модерни, отворени и активни политици. Като координатор на Мрежата на младите евродепутати от Европейската народна партия (ЕНП) ще бъда гласът именно на това ново поколение, заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел след среща на Мрежата, на която бе утвърдена новата ѝ позиция. Тя е първата жена и българка, заемаща тази позиция.

IMG_20190717_110237

“Ще направим така, че европейската политика да не изглежда като далечна тема, с която се занимават малцина хора в Брюксел, а като нещо, което e близко да всеки гражданин. Ще ангажираме младите, като работим за конкретни решения – повече възможности за предприемачество в ЕС, по-ниска безработица, уеднаквяване на правилата и стандартите в Европа до пълното завършване на Единния пазар, борба с климатичните промени”, отбеляза Ева Майдел.

IMG_20190717_113059

Мрежата от млади евродепутати е част от структурата на групата на ЕНП за връзки с националните парламенти. В нея влизат евродепутатите и депутатите от най-голямата европейска партия, които са били под 40 годишна възраст към момента на избирането им – това са близо 30 евродепутати и над 350 национални депутати от държавите в ЕС. Сред основните дейности, които ще ръководи Ева Майдел, са обмени между национални и европейски депутати, както и съвместната работа с председателя на Групата на ЕНП Манфред Вебер и лидерите на ЕНП.

ева майдел

„Младите политици знаем как по-добре да улавяме пулса на реалността, защото разбираме социалните мрежи като начин за скъсяване на дистанцията, редовен и директен разговор с гражданите. Това ни помага да разбираме бързо за притесненията и проблемите им и да реагираме ефективно“, коментира още Майдел.


Share Follow

Leave A Reply