С ВМРО ще постигнем обща позиция по ветото на президента за финансирането на партиите и то ще бъде отхвърлено. Това каза Валери Симеонов – председател на НФСБ по Нова телевизия.

„Няма напрежение в партиите от малката коалиция. Но до момента нямаме обсъждане с ВМРО. Предстои малко по-сериозно дебатиране и напасване на позициите. Според мен, тяхно право е те да вземат друга позиция, но мисля че малко прибързано направиха това изявление, че поддържат. Аз мисля че ще постигнем една обща позиция, при която естествено ще отхвърлим ветото, защото то не е особено добре аргументирано и е лишено от основание. Така че аз смятам, че ще успеем да убедим и колегите от ВМРО“, коментира Симеонов.

БГНЕС

БГНЕС

Валери Симеонов припомни още, че от неговата партия са внесли предложение за промяна в Изборния кодекс да има горна граница на помощите и даренията от партиите. „Мисля че това е едно добро решение. Но да се оставят партиите на 1 лв. субсидии, това означава всички малки партии да загинат, опозицията също да бъде ликвидирана и финансирани ще бъдат само управляващите или тези, които много добре са се сраснали с властта, като ДПС да речем“, посочи още той.


Share Follow

Leave A Reply