“От БСП настояваме да поканим в парламента министър-председателя Бойко Борисов. Днес ще ратифицирате един ключов договор за България, който е сложен от военно-техническа и финансово-икономическа гледна точка”, заяви от парламентарната трибуна лидерът на левицата Корнелия Нинова.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

“За военно-техническата експертиза ще говорят експертите, но вчера министър-председателят направи едно скандално изказване-признание. Той каза: „Аз лично настоях да си платим веднага“. Искаме той да дойде в парламента и да заяви това тук, пред нас, както и да отговаря на въпроси – кой го е упълномощил да поема такива ангажименти. Това може би означава, че американската страна не е искала плащане веднага”, коментира Нинова.

снимка: www.lockheedmartin.com

снимка: www.lockheedmartin.com

“Предстои актуализация на бюджета. Министър-председателят изрече една лъжа вчера – че ще плащаме веднага, защото правителството е събрало пари от контрабанда и борба със сивата икономика. Имам въпрос към премиера – тогава защо се налага парламентът да актуализира бюджета и правителството да взима заем?”, запита Нинова. “Очевидно парите не са от борба със сивата икономика и от контрабанда. Мисля, че в най-висока степен, в този момент, отговорността лежи върху премиера след това скандално изказване за еднолично решение – да се плати сделката сега и веднага, накуп. Настояваме той да бъде извикан и да отговаря на въпросите на депутатите от БСП”, допълни още лидерът на левицата.


Share Follow

Leave A Reply