Първоначалната регистрация при закупуване на автомобил ще може да се прави и в частни сервизи т. е. в специализираните пунктове за технически преглед, не само в КАТ. Това предвижда проектът за Закон за пътните превозни средства, по който вече има консенсус между Пътна полиция и “Автомобилна администрация”.
автосервиз

В частни сервизи освен първоначалния преглед за регистрация ще се подават и документите, а служителите им ще ги внасят в КАТ. Така шофьорите няма да са принудени да пътуват до най-близкото подразделение на Пътна полиция, ако в града им няма такова, за да регистрират автомобил. Талонът и регистрационните номера ще се издават от КАТ, а частните сервизи ще имат право да дават временните номера, ако собственикът поиска.

От закона е отпаднало намерението контролът на пътя на камиони, автобуси и таксита да се поеме изцяло от пътните полицаи. Така се изчиствал и вторият спорен момент, тъй като от КАТ не бяха съгласни с тези допълнителни ангажименти.

регистрация на автомобил

Всяка работилница, цех или автосервиз трябва да се регистрра в ДАИ, от където ще получи удостоверение, даващо му право да се занимава професионално с поправка на автомобили. Автосервизите също са длъжни да дават 6 месеца гаранция на клиента след всеки ремонт.


Share Follow

Leave A Reply