Състезанието за новия завод на “Фолксваген” в региона не е приключило и не сме отпаднали от него. България продължава да работи и да прави всичко възможно тази голяма инвестиция да е у нас. Това заяви в “Тази сутрин” министърът на икономиката Емил Караниколов.

Емил Караниколов

България има капацитета да произвежда автомобили, категоричен бе икономическият министър. Амбициите са да се разкрият нови около 120 000 работни места, да има около 500 компании и по-големи обороти. По отношение на новите изтребители F-16 ще получим това, което плащаме и което искаме. Ще има обаче и надграждане с допълнителните 8 самолета, каза министър Караниколов. Той уточни, че приоритет на правителството е модернизирането на всички сили.

Фолксваген

“При последващи ремонти ще имаме капацитета те да се извършват от българската индустрия, тоест държавни и частни фирми, които тепърва ще се избират. Ще имаме възможността да развиваме пилоти и инженерен състав”, обясни министърът на икономиката. Това именно е индустриалното сътрудничество-български фирми да извършват ремонтите. По този начин оборотите ще остават в България. Ако през годините успеем да развием този сектор като конкурентен по отношение цени и качество, ще може да участваме в процедури, каза още министър Караниколов.


Share Follow

Leave A Reply