Възможно е партньорите в малката коалиция – ВМРО, НФСБ и “Атака” да преминат към индивидуални споразумения с ГЕРБ за подкрепа на правителството. Това обяви пред журналисти лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Вчера лидерите на трите формации – Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров, се събраха на коалиционен съвет в парламента. Съветът се провали, след като от “Атака” поискаха медиите да присъстват на разговорите, а НФСБ и ВМРО напуснаха.

ГЕРБ обединени патриоти

“Вярно е, че така коалицията не може да продължава. Всъщност, тя от няколко месеца не съществува. Няма диалог, има саботажи, има атаки от страна на един от лидерите в коалицията срещу останалите две политически формации. Има изказване на откровени лъжи и обидни квалификации. Така няма да продължава, аз в такава коалиция няма да участвам”, коментира още Каракачанов.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Попитан за възможностите партньорите от малката коалиция да се разберат помежду си, Каракачанов попита медиите дали вчера са останали с впечатление, чеСидеров има желание да се разбира с някого. “Като го гледате от четири месеца как сипе хули, обидни квалификации и лъжи по отношение на мен, на другия ми колега Симеонов, на г-н Джамбазки, на ВМРО, за какво разбиране става дума, и какъв е смисълът да продължаваме да си говорим по този начин”, заяви вицепремиерът.


Leave A Reply