“За периода 2008 – 2018 г. за интеграция на ромите са похарчени 815 млн. лв. от държавния бюджет и от външни фодове и от това ефектът е нулев”. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов при окриването на заседанието на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси. Каракачанов представи проекта за концепция за промени в политиката за интеграция на циганския етнос в България.

7221763

“Ние дори не знаем етническия профил на ползвателите на мерките, финансирани със средствата от държавния бюджет и от Европейския социален фонд, защото българската администрация не събира данни за етническа принадлежност”, каза Томислав Дончев, който е и председател на Съвета.

Асеновград, махала, цигани

По думите на Каракачанов досегашната философия е целяла да ни накара да свикнем с това, което се случва. Каракачанов подчерта, че в проекта на документа не е бил влаган етнически смисъл, когато се говори за някои от мерките, защото според него е факт, че не само представители на този етнос са дезинтегрирани и необразовани.

7221765


Share Follow

Leave A Reply