Спукан водопровод остави част от Благоевград без вода. Инцидентът е станал рано тази сутрин по време на строителни дейности на енергоразпределителното дружество. Багерът се опитал да прокопае трасе, за да може енергоразпределителното дружество в Благоевград да прекара ток до частен имот. По невнимание обаче била пробита водопроводната тръба, която захранва част от кварталите в Благоевград и съседните села с вода.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Водната струя бликнала, а един от работниците е пострадал леко от изхвърчал камък, който го ударил по главата. Бликащата вода от спукания водопровод е достигнала до над 10 метра височина. От ВиК дружеството засега не уточняват кога аварията ще бъде отстранена.

чешма, вода

Поредна голяма авария остави без вода и жителите на пернишките квартали „Изток”, „Мошино” и „Тева”, както и селата Люлин и Големо Бучино. Водоподаването е спряно късно снощи заради теч в квартал „Мошино”. В трите квартала живее половината население на Перник, а аварията е втора поред в района за тази седмица. От сутринта екипи на ВиК работят по отстраняването ѝ, съобщи БНР. „Заради зачестилите през горещините течове, преминахме на 12-часов режим на работа“, каза управителят на дружеството Иван Витанов.


Share Follow

Leave A Reply