Мексиканското правителство ще помогне на Хондурас за създаването на 20 000 работни места тази година, в опит за ограничаване на миграцията към САЩ, която доведе до напрежение с американския президент Доналд Тръмп, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Андрес Мануел Лопес Обрадор, снимка: Getty Images

Андрес Мануел Лопес Обрадор, снимка: Getty Images

Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор и хондураския му колега Хуан Орландо Ернандес подписаха вчера документ, изразяващ намеренията им да копират мексиканска програма, която изпраща хората да засаждат дървета. Ще бъде приета и друга мексиканска програма, която плаща месечна стипендия на младежи, които учат. По този начин ще бъдат възстановени гори, което ще реши и проблеми на околната среда, подчерта губернаторът на мексиканския щат Веракрус Куитлауак Гарсия Хименес, цитиран от ДПА.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

“Ще помогнем на Хондурас, колкото можем”, добави Лопес Обрадор. Той не съобщи как ще бъдат финансирани инициативите, отбелязва АП. Хондураският президент Орландо Ернандес призова по-богатите държави да помогнат за създаването на икономически възможности в Централна Америка и в южната част на Мексико, за да противодействат на миграцията.


Leave A Reply