„В момента приключват номинациите в организациите, Мая Манолова е може би човекът с най-много номинации. Гласове „против” засега не сме чували”, заяви пред Нова телевизия зам.-председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски. “БСП-София търси кандидат за кмет, който да решава проблемите на хората”, коментира социалистът. “Левите искат кметът на столицата да прави качествени ремонти, да провежда честни обществени поръчки. Мая Манолова отговаря на този профил”, изтъкна Свиленски.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Той коментира, че лидерът на БСП Корнелия Нинова ще вземе отношение, след като приключи номинационният процес. „Като председател на Националния съвет и член на БСП единствената задача и цел, която може да има Нинова, е да свали ГЕРБ от властта в София. Защото това е знак за свалянето на ГЕРБ от власт в цялата държава”, заяви Свиленски. „Всеки, който би допринесъл за свалянето на кмета Фандъкова от власт и мнозинството на ГЕРБ, би получил подкрепата и на ръководството, и на председателя”, отбеляза Свиленски.

корнелия нинова

„Костадин Паскалев също е достоен кандидат. Той обаче е партийна кандидатура. В София знаем, че БСП сама е трудно, почти невъзможно, да спечели местни избори. Затова търсим широко разтваряне на ветрилото”, допълни Свиленски.


Share Follow

Leave A Reply