Седмицата ще започне с лошо време за Северна и част от Западна България. Интензивни валежи и гръмотевични бури се очакват в 11 области, където е обявен и жълт код. Кодът е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Плевен, Велико Търново, Русе, Перник, София-град и София област. В тези области се очакват обилни валежи и гръмотевични бури, а на места и градушки.

13

Вятърът ще бъде северозападен в местата с валежи, в Източна България – североизточен, ще прониква хладен въздух и температурите ще се понижат, но в Централна и Южна България все още ще бъде горещо. В местата с гръмотевични бури температурите ще бъдат около 27-28 градуса, а в Централна и Южна България – до около 35 градуса. В края на деня валежите ще спират.

гръм, мълния, светкавица

Във вторник валежи се очакват отново в северозападните райони на страната, но по-слаби. Температурите ще бъдат между 28 и 32 градуса. В сряда отново се очаква слънчево и горещо време, като температурите ще достигат около и над 35 градуса в голяма част от страната, за София очакваната температура е около 31 градуса.


Share Follow

Leave A Reply