Петро Порошенко и неговото семейство излетяха от територията на Украйна, пише руският сайт Газета.ру. Разнородни са обясненията за дестинацията, на която се е отправил бившият президент на Украйна. Ден преди това срещу Порошенко е образувано ново наказателно дело заради намеса в съдебния процес, а той самият заяви, че няма да се намесва в съдебния процес.

Теоретично политикът трябва да се върне в страната в началото на новия сезон на Върховната рада (парламента на Украйна – б.р.). Според някои руски медии, които се позовават на граничните служби, членовете на семейството на Порошенко са се отправили в ОАЕ и в Германия.

The Daliy Beast

The Daliy Beast

Бившият президент е подписал заявление за отказ от държавна охрана. Предполага се, че той и семейството му могат да се отправят на отдих на Малдивите – по-рано почивка на островите предизвика скандал в Украйна, когато той все още бе президент на страната. По-рано самият Порошенко твърдеше, че напускането му на страната би било подарък за руския президент Владимир Путин, а той не желае да прави такива жестове.


Share Follow

Leave A Reply