“Настояваме Йорданка Фандъкова незабавно да прекрати обществената поръчка за чистотата на града. Това каза председателят на Градския съвет на БСП в София Калоян Паргов на пресконференция.

Корнелия Нинова, снимка: БГНЕС

„ГЕРБ служебно искат да си купят изборите в София. От групата на „БСП – Лява България“ настояваме тази комунална дейност да се изпълнява от общинско дружество“, заяви Паргов. Той настоя решението да остане за следващия кмет и следващия Общински съвет.

снимка: sofia.media

Обществената поръчка за избор на фирма, които да чистят и събират отпадъците в почти всички райони на града, започна миналия месец. Причината за обявяването на процедурата е, че догодина изтичат договорите на сегашните фирми, които отговарят за чистотата, обясниха от Столичната община. Прогнозната стойност на поръчката е общо над 363,3 млн. лв. без ДДС и е за 5 г. Градът е разделен на 7 зони, в които влизат 19 района. Срокът за подаване на офертите на кандидатите е 21 август, а кои компании искат да чистят столицата, ще стане ясно на следващия ден, в който предложенията ще се отворят.


Share Follow

Leave A Reply