“Належащо е летище “София” да бъде дадено на концесия. Визуално изглежда много зле, а държавата не умее да го управлява. Ако не се концесионира, ще се срамуваме от него”. Това каза бившият икономически министър Николай Василев пред бТВ.
летище софия
Относно твърдението, че летище “София” е част от Националната ни сигурност, Василев коментира, че “тези хора през последните 30 г. са против всяка концесионна сделка и всичко е Национална сигурност. Най-големият проблем с Националната сигурност е да имаш едно провинциално летище”, допълни Василев. Той беше категоричен, че държавата не може да извади 1 млрд. лева за нов терминал и съответно не може да го управлява. По думите му, ако новият терминал се построи след 10 г., той трябва да бъде по-добър от терминалите в Прага и Будапеща.
Летище София
Относно възможността за инвестиция на “Фолксваген” в България, той заяви, че това все още е възможно. “Докато няма ударена копка в друга държава, България може да привлече тази инвестиция. Имаме своите шансове, ще трябва да изчакаме да видим какво ще направят съседите. Ако тази инвестиция се провали, много вероятно е на нейно място да дойде друга, коментира Николай Василев. По думите му шансът на Турция е по-голям, защото е по-голяма държава. Той изрази надежда нещата там да се провалят заради политически причини и инвестицията да дойде у нас.


Share Follow

Leave A Reply