Северна Корея обяви, че е тествала нова реактивна система за залпов огън, което поставя под въпрос оценката на Южна Корея, че тоталитарната държава е изстреляла балистични ракети с малък обсег на действие, информира “Йонхап”. Лидерът на КНДР Ким Чен-ун ръководи изпитателен пуск на нова реактивна система за залпов огън с голям калибър, съобщават от севернокорейската държавна медия KCNA.

Пояснява се, че тестът е потвърдил бойната ефективност на оръжейната система. След като научи резултатите от изпитанието, Ким Чен-ун заяви, че системата ще представлява неизбежна беда за силите, превърнали се в мишена на оръжието. KCNA не споменава конкретна страна като потенциална цел, но изглежда става въпрос за Южна Корея, която е в обсега на действие на оръжието.Северна Корея бомба Ким чен Ун

По-рано южнокорейските военни съобщиха, че КНДР е изстреляла две ракети с малък обсег на действие, които са прелетели около 250 километра на височина 30 километра. САЩ и генщабът на Южна Корея поддържат оценката си, че Северна Корея е изпитала нов клас балистични ракети с малък обсег. Миналата седмица КНДР изпита две балистични ракети.


Share Follow

Leave A Reply