Установено е кой е поръчал хакерската атака срещу НАП. Това заяви в телевизионно интервю директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов, без обаче да влиза в конкретика. Той даде яснота по разследването, като стана ясно, че паролите на компютрите на „Тад Груп“ са разбити чрез помощта на камерите за наблюдение в офиса на фирмата.

снимка: haskovo.live

снимка: haskovo.live

По думите на Спиридонов, хакването на системата на Националната агенция по приходите, при което изтекоха личните данни на над 5 млн. българи, е било задание отвън, а не по поръчка на собственика или служителите на фирмата, които са обвинени в кибертероризъм.

ivajlo-spiridonov-620x413

Спиридонов съобщи, че това, което беше показано в четвъртък от прокуратурата, е една много малка част от това, което е било в компютъра на Кристиян Бойков. Камери показват как той превежда думи от български на руски език, за да ги изпрати на няколко медии, разкри главният комисар. Директорът на ГДБОП посочва още, че има данни, че Кристиян Бойков не би могъл сам да осъществи източването на данните от Приходната агенция.


Share Follow

Leave A Reply