Горят белите дробове на природата в Сибир, а ЕС оглушително мълчи. Това каза заместник-председателят на АБВ Любомира Ганчева в интервю за Агенция „Фокус“ за пожарите в Сибир.

снимка: news.sky.com

снимка: news.sky.com

По думите й това е пример за цялата мощ на пропагандата у нас. „Тя се изразява с едно оглушително мълчание по темата. В едни двойни аршини, в едно политическо лицемерие, което в такива моменти нагарча още по-силно. Ние от АБВ и от АБВ – Младежи от две години имаме наша кампания срещу двойните стандарти. Мисля, че това е един огромен пример за двоен стандарт. Когато изгоря Нотр Дам всички говореха. Да, паметник на европейския дух. Да, паметник на духовността и цивилизацията, но тук сега изгарят белите дробове на природата. Почти никой не реагира, няма “Фейсбук” кампании. Няма „Аз съм Сибир“. Трябва да се борим срещу това лицемерие“, посочи още Ганчева.
снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Тя обърна внимание, че дори президентът на САЩ Доналд Тръмп е предложил помощ на президента на Русия Владимир Путин. Заместник-председателят на АБВ разкритикува ЕС за мълчанието по темата. „За съжаление на ЕС или не, но Русия е част от Европа. Когато става въпрос за такива големи морални дилеми или постъпваш принципно, или не – останалото го видяхме. Това е оглушително мълчание по темата“, подчерта още Любомира Ганчева.


Share Follow

Leave A Reply