Не подадох оставка като председател на КПКОНПИ заради заплахите за живота ми. Това каза бившият председател на КПКОНПИ Пламен Георгиев в интервю за предаването „Събуди се“ по Нова телевизия.
Пламен Димитров
Той посочи, че скандалът, свързан с КПКОНПИ, е измислен. Георгиев коментира, че този скандал се е отразил отрицателно както на него, така и на семейството му. „Имам охрана повече от 5 месеца поради заплахи за живота ми, които са оценени като много сериозни. Бяха проверени 6 години назад доходите на мен и на семейството ми. Това са едни много сериозни проверки“, каза той.

снимка: news.lex.bg

снимка: news.lex.bg

Бившият председател на Комисията добави, че оставката му не е свързана със заплахите. „Не подадох оставка заради заплахите, причините са други. Изчаках да приключи проверката на НАП, защото исках, когато си подам оставката, да изляза чист пред хората. След този скандал не мога да продължа да бъда председател на Комисията“, поясни той причините за това да подаде оставка.
снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Пламен Георгиев каза, че след като е подал оставка е заявил своята позиция в имейл до медиите. „Първата причина за оставката беше семейството ми, което беше подложено на уникален тормоз. Измисленият скандал навреди на моята лична репутация. Скандалът се приписва и върху имиджа на Комисията“, добави той относно причините за оставката му.


Share Follow

Leave A Reply