Въоръжен с пушка мъж откри огън в магазин „Уолмарт“ в Ел Пасо, Тексас в събота, убивайки 20 души и ранявайки още 26 други, преди нападателят да се предаде на полицията, предава Reuters.

downloadfile

Масовата стрелба в американския щат се случва само шест дни след като по-рано тийнейджър застреля трима души по време на фестивал в Северна Калифорния. Нападателят от събота е разпознат като 21-годишен от Ален, Тексас, намиращ се на над хиляда километра от Ел Пасо. Според неофициална информация името на задържания е Патрик Крусис. Според органите на реда може да се предположи, че става въпрос за престъпление от омраза, но полицията отрече да даде повече данни под претекст, че все още се води разследване.

downloadfile

Случилото се е осмата най-смъртоносна масова стрелба в историята на САЩ, припомнят от медията. Американският президент Доналд Тръмп използва социалните мрежи за да определи инцидента като „акт на страх“.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Няма данни за пострадали български граждани при вчерашната стрелба в търговски център в тексаския град Ел Пасо, съобщиха от Министерството на външните работи. Българското посолство във Вашингтон е в постоянен контакт с местните власти, които засега съобщават за поне 20 загинали, но данните не са окончателни.
МВнР
При необходимост от съдействие сънародниците ни могат да се обадят на спешния номер 911 в САЩ, както и на телефоните на посолството във Вашингтон: (202) 387 0174; (202) 299 0273; (202) 483 1386.


Share Follow

Leave A Reply