Бето О‘Рурк, който е един от хората, борещи се за президентската номинация на американската Демократическа партия, обвини президента Доналд Тръмп че всява омраза след масовата стрелба в Тексас, чийто мотиви според полицията може да бъдат свързани с омраза, предава AFP.
0_Texas

Говорейки пред репортери пред болницата в Ел Пасо, където са приети пострадалите от стрелбата, демократът нарече Тръмп расист, който разделя страната.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Той е расист и всява расизъм в страната. И това не просто е обидно, то променя изоснови характера на тази държава и я води към насилие“, като О‘Рурк, който бе представител на Ел Пасо в Конгреса до скоро. „Имаме повишаване на престъпленията от омраза във всяка една от трите години на администрация, водена от президент, който нарича мексиканците изнсилвачи и престъпници“, каза още той.
Повече от 80% от населението на Ел Пасо са испанци или с испански корени, сочат официални данни, цитирани от агенцията. О‘Рурк добави, че стрелецът е написал свой манифест преди атаката, в който говори за „инвазията“ на испаноговорящи в Тексас. Щатът се намира на границата с Мексико.


Share Follow

Leave A Reply