Българският премиер Бойко Борисов вижда предимство на страната си в двубоя с Турция за новата локация на завод на „Фолксваген“. Той обещава благоприятна за бизнеса политика и държавни субсидии, пише германското издание „Ханделсблат“.

Според публикацията България не се притеснява от конкуренцията на Турция за нов завод на „Фолксваген“. Страната смята, че има добри шансове, за да спечели договора от Волфсбург за проект, който е за милиарди и би се реализирал в близост до столицата София. „България е на по-добро местоположение от всяка страна в региона по отношение на инвестиционния риск“, заявява Борисов пред „Ханделсблат“.

снимка: Volkswagen.bg

снимка: Volkswagen.bg

Той е убеден, че бъдеща инвестиция на компанията ще бъде положителна за цяла Източна Европа. Той изтъква предимствата на България – конкурентна данъчна система, удобни за бизнеса регулациите и държавна помощ, съчетани с добри транспортни връзки и ниски разходи за труд. „Българското правителство предложи на „Фолксваген“ максимално допустимата държавна подкрепа в стриктно съответствие с европейското законодателство, както е определено от Европейската комисия за региона“, добавя премиерът.


Share Follow

Leave A Reply