Пет ферибота ще извозят блокираните туристи от гръцкия остров Самотраки, които в продължение на четири дни изпитваха затруднения да достигнат до брега. Сред тях има и български туристи, а причината за блокадата е техничска повреда в единствения ферибот, превозващ пътници и автомобили до пристанищния град Александруполис.
feribot-620x349

В четвъртък фирмата оператор успя с взет под наем плавателен съд да превози известна част от автомобилите на чакащите туристи до Александруполис. Кметът на остров Самотраки Танасис Вицас съобщи, че е в постоянна връзка с Министерството на търговския флот. Туристическите агенции информират всички пътници с резервации от и към остров Самотраки да се свържат с пристанищните власти. Пред телевизия Европа от консулството на България в Солун обявиха, че за днес са осигурени пет ферибота, които трябва да извозят туристите до брега. Четири от тях ще обслужват пътници – в 10:30 ч., 15:30 ч., 20:30 ч. и 01:00 ч.

гърция

В 18:30 ч. от Самотраки за Александруполис ще отплава и един ферибот, който може да превозва автомобили. От Министерството на външните работи съобщиха, че част от българските туристи на острова, изпитали проблеми заради прекъсване на фериботна връзка по рано тази седмица, са успели да се придвижат до Александруполис на 8 август.


Share Follow

Leave A Reply