Семейство от габровско село пострада тежко при взрив на газова бутилка. Всички са получили тежки изгаряния, което наложило да бъдат транспортирани в университетска болница „Медика“ в Русе. Пострадали са момиче и момче на 17 и 20 години, и двама възрастни – жена и мъж на 70 и 73 години. Те са настанени в реанимация с опасност за живота.

Четирима души са пострадали при взрив на газова бутилка в габровското село ЧукИлите. Инцидентът е станал на 6-ти август вечерта. Младежът бил на гости при баба си и дядо си с приятелката си. Те решили да готвят на новата газова бутилка, закупена от битака в Севлиево. Топлото време с високи температури най-вероятно са допринесли за експлозията.газова бутилка

От болницата в Габрово, където първоначално са настанени пострадалите, се е наложило да ги транспортират до отделението по пластична хирургия в Русе. Най-тежко е състоянието на възрастния мъж, който има и редица съпътстващи заболявания.

И болницата, и близките призовават да се дари кръв за пострадалите. В петък предстоят пластични операции на младите пациенти, а в следващите дни ще бъдат оперирани и двамата възрастни.


Share Follow

Leave A Reply