“Не съм решила дали да се кандидатирам за кмет на София. Ако реша да го направя, ще стана кмет”, заяви омбудсманът Мая Манолова пред бТВ. Тя посочи, че е подлагана на постоянни атаки, тъй като е впрегната цялата пропагандна машина около властта, а това според нея издавало паника. “Опитът да бъда дискредитирана показва страх”, категорична бе Манолова.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Какво ще работя след октомври е любопитно за хората около властта, за които очевидно залогът е много голям, но важното за гражданите са другите теми, коментира още омбудсманът и увери, че ако реши да се кандидатира за поста, ще го обяви публично.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

 

Запитана дали е близка със Слави Трифонов, Манолова изрично подчерта, че не води разговори с никоя политическа сила и не очаква подкрепа от партийни централи, а единствено от гражданите. Омбудсманът отказа да даде оценка на настоящия кмет на София Йорданка Фандъкова – щяла да го направи, ако реши да се съревновава с нея за поста.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

По отношение на появила се в медиите информация за имоти на Манолова в провинцията, свързани с “Апартаментгейт”, тя обясни, че е във властта от над 15 години и всичко, което е могло да бъде проверено, е проверявано, имуществото ѝ е публично, а доходите ѝ – ясни. “В момента близките до властта медии се опитват да ме дискредитират, защото смятат, че шансовете ми на кметските избори са големи – те се боят и се опитват да ме спрат”, посочи омбудсманът.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Относно уволнението на Мая Илиева – медицинската сестра, организирала протестите, Манолова заяви, че властта е излъгала протестиращите медици и не е изпълнила своите поети ангажименти, така че хората, които продължават протестите, е трябвало да бъдат показно репресирани и смачкани. “Мая Илиева е доказан специалист, затова е толкова нагло отношението на работодателите, които искат да угодят на властта, поставяйки под съмнение професионализма ѝ”, каза още омбудсманът. Тя подчерта, че попречването на хората да отстояват гражданските си права не е демократично управление.


Share Follow

Leave A Reply