Венецуела поиска от ООН да се противопостави върху наложените от Вашингтон санкции над Каракас, съобщава РИА Новости, като се позовава на информация на телевизия VTV.
Президентът на Венецуела Николас Мадуро изпрати писмо до генералния секретар на ООН Антониу Гутериш, с искане да се гарантира спазването на международното право. Мадуро поиска от световната организация да се противопостави на агресията и икономическата блокада от страна на САЩ, съобщава венецуелската телевизия VTV, цитирана от Агенция “Фокус”.

Николас Мадуро, снимка: БГНЕС

Николас Мадуро, снимка: БГНЕС

Мадуро заяви по-рано, че Венецуела ще изпрати писмо до ООН, подписано от милиони граждани против американските санкции.
Писмо е било прочетено от депутата Диосдадо Кабело по време на парламентарно заседание.
“Ние, като страна членка, искаме ООН да поиска прекратяване на бруталната агресия срещу Венецуела и да използва съществуващите механизми за защита на венецуелския народ”, се казва в писмото.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Според текста, венецуелските власти призовават и генералния секретар на ООН да се противопостави на „несправедливата и подла агресия“ от страна на Вашингтон и да защити Каракас.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Президентът Доналд Тръмп подписа по-рано указ, с който блокира активите на венецуелските власти в САЩ, включително тези на Централната банка и държавната петролна компания.


Share Follow

Leave A Reply