Жълт и оранжев код за високи температури в са обявени за 15 области в страната днес. Термометрите на места ще достигнат стойности между до 38 градуса, а в района на Сандански и Благоевград над 40 градуса.

Преобладаващите температури ще са около 35 градуса, а в София около 33. По Черноморието се очаква силно вълнение на морето, а температурата на морската вода ще бъде от 25 до 27 градуса. Ще духа умерен източен вятър.време температура горещо жега високи температури термометър жълт код

В следващите два дни е в сила рискът от полски и горски пожари. Все още опасността е много голяма в почти всички равнинни райони на страната – в областите на Централна Северна България, около Черноморието в Добричко и Бургаско, на югоизток – в районите на Ямбол и Хасково, в Централна Южна България – Пловдив и Пазарджик, както и в Югозападна България. „Екстремна опасност” от пожари има в Западна България – най-вече в Софийско и по дължината на Кресненското дефиле, в централната част на Дунавската равнина и в Югоизточна България.


Share Follow

Leave A Reply