Движението по моста при 62-ри км на АМ „Струма“ край Дупница, където вчера избухна пожар, ще бъде ограничено и през следващите дни. От Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщават, че днес е бил извършен оглед на съоръжението. Експертите са констатирали, че части от моста и двете платна са силно засегнати от пожара и за да се осигури безопасността на движение, е задължително трафикът в участъка да бъде спрян.магистрала път

Преди да започнат спешните възстановителни дейности трябва да се направи оценка на състоянието на моста и допълнителни проучвания с цел поетапното възстановяване на движението, е становището на специалистите. Преминаването в участъка от АМ „Струма“ между п. в. „Дупница“ и п. в. „Бобошево“ остава ограничено в двете посоки. Трафикът се пренасочва по обходен маршрут от п. в. „Дупница“ по път I-1 (E-79) до п. в. „Бобошево“ на АМ „Струма“ и обратно.

От АПИ съобщават, че на директорите на областните пътни управления в страната е наредено до 23 август да извършат обход на всички съоръжения за наличие на нерегламентирано използване на пространството под тях.


Leave A Reply