Започна разследване срещу прочутия оперен певец Пласидо Доминго заради обвиненията в сексуален тормоз. Почти всички изяви на великия тенор са отменени. От Метрополитън Опера в Ню Йорк, където испанецът трябва да пее идния месец, заявиха, че предпочитат да изчакат резултата от разследването, преди да взимат решение.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Операта в Сан Франциско отмени планиран за 6 октомври концерт на певеца. Концертът трябваше да отбележи 50-годишното сътрудничество на Доминго с трупата на операта. В изявление ръководството на оперния театър отбелязва, че макар описаните случаи да нямат нищо общо със Сан Франциско, трупата държи на политиката си на нетърпимост към сексуалния тормоз и изисква от всички свои членове да се придържат към най-високите стандарти на професионално поведение. По-рано Симфоничният оркестър на Филаделфия оттегли поканата си към Доминго да участва в концерт, планиран за 18 септември.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Във вторник Асошиейтед прес публикува материал, в който се цитират десетки анонимни жени, които твърдят, че Доминго ги е тормозил сексуално. Става въпрос за случки от последните три десетилетия. Тенорът отрече твърденията и заяви, че никога не би унижил някого умишлено. Други запознати пък допълват, че от години поведението на 78-годишния тенор е публична тайна в оперните среди.

Оперното величие Пласидо Доминго е поредната жертва на така нареченото движение Me Too. Стартът бе даден с обвиненията срещу холивудския продуцент Харви Уайнстийн.


Share Follow

Leave A Reply